Andre bruksområder for vibratoren

Som vi allerede har vårt innom, begynte vibratoren som en kur mot hysteri, men når diagnosen hysteri ikke lenger var like vanlig, fant man raskt andre bruksområder for vibratoren.

Ja, den var nærmest som en supermedisin å regne, som virket mot det meste!

White cross, en av de største forhandlerne av vibratorer i USA, gikk så langt som å si at bare en av ti utnyttet kroppens kapasitet til fulle og skulle du være en av de få, så MÅTTE du bruke en vibrator.

i 1910 lanserte de en reklame kampanje som ble trykket og var synlig over store deler av USA med tittelen ”Vibration is life!”

50 år senere, så ble vibratoren over store deler av verden fortsatt markedsført med de samme salgs argumentene.

Noen av tingene man kunne behandle med en vibrator: Slapphet, nerveproblemer, menssmerter, revmatisme, hodepine, ryggsmerter, blærekatarr, dårlig syn, dårlig hørsel, angst, kråketær, søvnløshet, bare for å nevne noen.

Man fikk også en sterkere og sunnere kropp ved å benytte seg av en vibrator.

Foruten de rent medisinske bruksområdene, var jevnlig bruk av en vibrator slankende, det fjernet rynker, strammet opp huden, motvirket flass og forhindret at man mistet håret

Man holdt seg ganske enkelt ung lenger, ved å benytte en vibrator.

Hoteller:

Vibratoren fikk innpass overalt, helt frem til ganske nylig, var det helt normalt at sengen på moteller, ikke bare i USA, men i hele verden var utstyrt med vibrasjon fra ”magic fingers”

I 1960 hevdet denne produsenten alene at over 10.000 hoteller/moteller over hele verden var utstyrt med senger de hadde levert vibratorer til.

Vibrasjon gjorde at man sov bedre, våknet mer utvilt og trengte mindre søvn.

Frisører:

Frisører benyttet seg av vibratoren i forbindelse med hårklipp, Wahl, en av de største innen barbermaskiner lanserte fra 1920 og helt frem til 1970 en rekke nye vibratorer designet spesielt med tanke på hode massasje.

Wahl sine vibratorer var naturligvis utstyrt med utskiftbare tupper med forskjellige bruksområder, de kunne kjøpes og benyttes hjemme.

Det fantes også en rekke vibratorer man spente fast på hånden, slik at man fikk vibrerende fingre, en løsning som fortsatt er populær.

Tannleger:

Tannlegene benyttet seg av vibratoren på pasientene sine!

Vibra-finger, kanskje verdens første mini vibrator hadde en vibrerende del på størrelse med en finger og egnet seg utmerket for massasje av tannkjøttet.

På den måten fikk man sunnere tannkjøtt og bedre tenner.

At en vibrator med form og størrelse som en finger nok kunne benyttes på langt mer spennende måter, kommer ikke frem.

Antageligvis greide de fleste å oppdage det på egenhånd.

Nå tenker nok mange at dette må jo ligge langt tilbake i tid, men i virkeligheten dukket denne spesielle tannkjøtt vibratoren først opp rundt 1960.

Vanlig husholdninger:

Handy Hannah var etter 2 verdenskrig mest kjent for sin produksjon av hårfønere, knivslipere og strykejern, alt sammen oppfinnelser som revolusjonerte hverdagen for millioner av kvinner.

 Men de hadde også en svært populær serie med vibratorer.

Deres Handy Hannas electric vibrator, ble takket være lav pris, ekstremt enkelt vedlikehold og en markedsføring som rettet seg direkte mot unge vellykkede husmødre, en suksess av de store.

De lanserte også en egen fot vibrator, som var tenkt spesielt for massasje av undersidene av føttene.

Så selv om diagnosen hysteri var forsvunnet innen 1920, ble vibratoren altså fortsatt markedsført som et vidundermiddel.

Ikke noe sted ble den omtalt som et sex hjelpemiddel, selv om de fleste kom med utskiftbare tupper for bruk på forskjellige deler kroppen og enkelte helt åpenbart hadde en form som gjorde de perfekte for intimt bruk.